Gå til innhold

Aktuelt

Kristian Augusts gate 13 er kåret til Årets transformasjonsprosjekt 2021

Ombruksbygget Kristian August gate 13 mottok prisen «Årets transformasjonsprosjekt» i OMA Awards under Oslo Urban Week.

En fagjury har nominert bygget til den prestisjefylte prisen, og det er publikum som har stemt frem Kristian Augusts gate 13 (KA13) til seier.

KA13 er et transformasjonsprosjekt der et rivningstruet 1950-tallsbygg ble bevart og fikk et nytt tilbygg hvor gjenbruk og ombruk er benyttet i stor skala. Prosjektet er del av Tullinkvartalet som er under stor transformasjon med nybygg, byrom og bevaring.

Juryen uttalte følgende om hvorfor KA13 ble nominert:

«Dette er Norges første bygg hvor ombruk av byggematerialer og sirkulære løsninger er benyttet i større skala. Bygget har endret tankegangen rundt hva som kan gjenbrukes, selv med krevende forutsetninger. Juryen har lagt vekt på at dette prosjektet er et viktig bidrag til innovasjon i bransjen, og at det utfordrer leverandører, etablerte systemer, utviklere og arkitekter til å tenke annerledes. Her gjenbrukes materialer i samspill med nybygg på en forbilledlig måte».

Prosjektfakta

  • Utvikler: Entra ASA
  • Arkitekt: MAD, Asplan Viak, Interiør: Scenario
  • Areal: 4300 m2
  • Ferdigstilt: 2021

Årets transformasjonsprosjekt

De nominerte til prisen «Årets transformasjonsprosjekt» har strukket seg langt på kvalitet, gjerne med et utfordrende utgangspunkt, som har endret bygningsmassen og/eller tilpasset til ny bruk. Prosjekter som gir noe særlig til byen rundt kan særlig fremheves. Gjenbruk kan også tillegges særlig vekt.

Prisen gis til utvikler og arkitekt/landskapsarkitekt sammen, da vi ønsker å fremheve samspill og ambisjoner hos begge.

Følgende prosjekter var nominert til prisen:

  • Amerikalinjen
  • Kristian Augusts gate 13
  • Pressens hus

Les mer om de nominerte på Oslo Urban Weeks nettside.